Kıymalı Makarna

Kıymalı Makarna
13 Mart 2024

Kökeni 13. yüzyıla kadar dayanan makarna, temel besin kaynakları arasında bulunur. İlk olarak Asya'da yapıldığı düşünülse de, makarna denildiğinde akla İtalyan mutfağı gelir. Zamanla Avrupa ülkelerine yayılmaya başlayan bu besin, farklı soslarla tatlandırılır. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. İçerisine eklenen kıyma sayesinde, vücudun ihtiyaç duyduğu protein miktarı karşılanır. Kıymalı makarna nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, kıymalı makarna tarifine ve servis önerilerine geçebiliriz.

1 Porsiyon Kıymalı Makarna Kaç Kaloridir?

  • Kıymalı makarnanın bir porsiyonu, yaklaşık 95 kaloridir. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için, diyet listelerinde küçük porsiyonlarla tüketilmesi önerilir.

Değişik makarna tariflerine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kıymalı Makarna için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket spagetti makarna

Sosu için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 250 g kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 dal kereviz sapı
  • 1 küçük havuç
  • Tuz
  • Karabiber
Kıymalı Makarna

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak spagetti makarnayı haşlayın ve suyunu süzün.
  2. Sosu için zeytinyağını bir sos tenceresinde ısıtın. Küp küp doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Kıyma ve salçaları da bu karışıma ilave edip kıymanın rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
  4. İnce doğranmış kereviz sapı ve rendelenmiş havucu ekleyerek harcı tuz ve karabiberle tatlandırın.
  5. Makarnayı haşladığınız sudan bir kepçe kadar ilave edip sos suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu süzdüğünüz makarnayı kıymalı sosa ekleyip iyice karıştırın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Kıymalı makarnayı, yanına çok yakışan şakşuka ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Makarnaların doğru bir şekilde haşlanması için uygun ölçüde tencere kullanın ve tencerenin yarısı su olacak şekilde doldurun.
  • Makarnaları haşlarken içerisine et veya tavuk suyu ekleyerek aromalandırabilirsiniz.

  • Makarnaları haşlarken yapışmaması için tencerenin içerisine az miktarda zeytinyağı damlatabilirsiniz.
  • Haşlama işlemi makarna çeşidine göre 8 ile 12 dakika arasında değişebilir.
  • Makarnaları süzdükten sonra soğuk su ile durulamayın. Bunun yerine bir kenarda soğuması için bekletebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo