ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ KAPARİLİ VE TONBALIKLI MAKARNA

> KAPARİLİ VE TONBALIKLI MAKARNA
6 Kişilik
Hazırlama 5 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaparili ve tonbalıklı makarna tarifi için malzemeler
  • 1 paket spagetti makarna120 gr konserve tonbalığı1 çorba kaşığı kapari1 sivribiber2 taze soğan sapı2 diş sarımsak2-3 dal maydanoz2 çorba kaşığı sıvıyağTuz
  • kekik
Kaparili ve tonbalıklı makarna Nasıl Yapılır

Ton balığı konservesinin yağını süzüp tel tel ayırın. Sivribiberi küçük küçük doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Maydanozu ve taze soğan sapılarını kıyın.

Makarnayı bol tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Sıvıyağı tencerede kızdırıp biber ve sarımsağı soteleyin. Kapari, tonbalığı, soğan sapı, maydanoz, tuz ve kekik ilave edip karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp makarnayı ekleyin. Harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.