ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ ISPANAKLI VE ÇERKEZ PEYNİRLİ LAZANYA

Ispanaklı ve Çerkez peynirli lazanya

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı ve Çerkez peynirli lazanya tarifi için malzemeler

  • Makarna hamuru
  • 1 kilogram ıspanak
  • 2 soğan
  • Çerkez peyniri
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • Zeytinyağı

Ispanaklı ve Çerkez peynirli lazanya Nasıl Yapılır

Dinlenen makarna hamurunu yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Hamurları hazır yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açın. Yufkaları 10 santim eninde 20 santim uzunluğunda parçalar şeklinde kesin. 1 kilogram ıspanağı bol suyla yıkayıp suyunu süzün ve sap kısımlarını ayırıp yapraklarını iri parçalar şeklinde koparın. Çok ince kıyılmış 2 soğan ve zeytinyağıyla birlikte kavurun. Dilediğiniz miktarda rendelenmiş Çerkez peyniri ekleyip harmanlayın. Beşamel sos için, 4 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye alın. 1 su bardağı unu ekleyip kavurun. 3 su bardağı sütü yavaşça ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tuzla tatlandırın. Yağlanmış cam tepsiye bir kat dikdörtgen hamurlardan yerleştirin. Beşamel sos ve ıspanaklı harçtan ekleyin. Tekrar makarna yufkalarını yayın. Sos ve ıspanaklı harç sıralamasıyla devam edin. En üstte makarna yufkası olacak şekilde sıralamayı tamamlayın. Üzerine beşamel sos yayıp rendelenmiş Çerkez peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

Makarna hamuru için TIKLAYIN

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.