ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ DANA KÜLBASTI ETLİ MAKARNA

Dana külbastı etli makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dana külbastı etli makarna tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket mafaldine makarna

Sosu için

  • 200 g dana külbastı eti
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4~5 dal taze soğan
  • 2~3 yaprak beyaz lahana
  • 1 chili biberi

Dana külbastı etli makarna Nasıl Yapılır

Makarnayı haşlayıp suyunu süzün. İri doğradığınız dana külbastı etlerini yayvan bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip tuz karabiber serpin. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında iki saat bekletin. 3 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada ısıtın. Ezdiğiniz sarımsak ve yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin. Salça ve etleri ilave edip etler iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. İri doğradığınız taze soğan, ince doğradığınız beyaz lahana, chili biberi ve haşlayıp süzdüğünüz makarnayı ilave edin. 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.