ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER YILBAŞI YEMEKLERİ TULUM PEYNİRLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Tulum peynirli arpa şehriye pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tulum peynirli arpa şehriye pilavı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • Yarım çay bardağı dilimlenmiş kuru domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 1 tutam toz zerdeçal
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı Erzincan tulumu

Üzeri için

  • Taze kekik dalları

Tulum peynirli arpa şehriye pilavı Nasıl Yapılır

Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Zeytinyağı ve arpa şehriyeyi ilave edip şehriyelerin rengi kahverengi olana kadar kavurun. Dilimlenmiş kuru domatesi ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Sıcak suyu ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin. Arpa şehriyeler suyunu çekince üzerine tulum peynirini ilave edip karıştırın. Kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Taze kekikle süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.