ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER YILBAŞI YEMEKLERİ NARLI, KESTANELİ PİLAV

Narlı, kestaneli pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Narlı, kestaneli pilav tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı yasemin pirinci
  • 3 su bardağı sıcak et suyu veya tavuk suyu
  • 1 tutam zencefil
  • 5 soyulmuş kestane
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım su bardağı kabuğu soyulmuş badem
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 nar
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 40 gr tereyağı

Narlı, kestaneli pilav Nasıl Yapılır

Pirinci birer çay kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda beklettikten sonra bol suyla yıkayıp süzün. Haşlayıp kabuğunu soyduğunuz kestaneleri küçük parçalar şeklinde doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını pilav tenceresinde ısıtıp pirinci ve kabuklarını soyup ortadan ikiye kestiğiniz bademleri ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak 5 dakika kavurun. Sıcak et suyunun içine tuz, karabiber ve zencefili ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız et suyunu pirince ilave edin. Bir taşım kaynayınca ocağı kısın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Nar ve kestaneyle süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.