ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER YILBAŞI YEMEKLERİ MANTARLI HUMUS

Mantarlı humus

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı humus tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr nohut
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı sumak
  • Tuz

Üzeri için

  • 100 gr kültür mantarı
  • 3 Arnavut biberi
  • Adaçayı yaprakları
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Mantarlı humus Nasıl Yapılır

Nohutları bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip nohutları haşlayın. Süzüp mutfak robotunda ezin. Sarımsakları soyun. Bir tutam tuz ve zeytinyağı ile havanda ezip geniş bir kaseye alın. Limon suyu ve tahini ilave edip karıştırın. Nohut püresini ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuz ve baharatla tatlandırın. Humusu servis tabağına alın. Mantarları ve Arnavut biberini küçük küp şeklinde doğrayın. Adaçayı yapraklarıyla birlikte zeytinyağında kavurup humusun üzerine ilave edin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.