ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI SEBZELİ ENGİNAR DOLMASI

ZEYTİNYAĞLI SEBZELİ ENGİNAR DOLMASI

6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı sebzeli enginar dolması tarifi için malzemeler
  • 6 enginar10 arpacık soğan2 havuç2 patates6 çorba kaşığı iç bezelye150 gr iç baklaYarım demet dereotu1 limonun suyu2 çay bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı tozşeker1 su bardağı sıcak suTuz
Zeytinyağlı sebzeli enginar dolması Nasıl Yapılır

Enginarları temizleyip yıkayın ve kararmaması için yarım limonlu suda bekletin. Soğanları soyun. Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup küp doğrayın. Dereotunu temizleyip doğrayın. 

Bakla ve bezelyeleri ayrı kaplarda hafif haşlayıp süzün. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp soğanları kavurun. 

Enginarları tencereye yan yana dizin. Sırasıyla bakla, bezelye, patates ve soğanı enginarların içlerine paylaştırın. Kenarından sıcak suyu ilave edin. Kalan zeytinyağı, tuz, limon suyu ve şekeri ekleyip enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp dereotu ile süsleyin ve soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.