ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ TANDIR

> TANDIR
6 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tandır tarifi için malzemeler
  • 6 kuzu incik 2 havuç 1 soğan 3 mantar 2 domates 4-5 sivri biber 2-3 defne yaprağı 1 çay kaşığı tane karabiber 5 su bardağı su Yarım paket margarin Tuz
Tandır Nasıl Yapılır

Havuçları temizleyip verev halkalar halinde doğrayın. Soğanı irice kıyın. 

Kuzu incikleri düdüklü tencereye dizip havuç, soğan ve defne yapraklarını ilave edin. Karabiber taneleri, tuz, su ve margarini ekleyin. Kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. 

Domatesleri halka halka dilimleyin, sivribiberleri ve mantarları temizleyin. Düdüklü tencereyi açın. Defne yapraklarını çıkarıp domates, mantar ve biberleri ekleyin. Etler suyunu çekip dibindeki yağla kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.