ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ ŞEFTALİ PÜRELİ GÜLLAÇ

Şeftali püreli güllaç

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şeftali püreli güllaç tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 şeftali
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı su
  • Yarım yaprak jelatin

Güllaç için

  • 50 ml süt
  • 1 güllaç yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım yaprak jelatin

Şeftali püreli güllaç Nasıl Yapılır

Şeftaliyi şekerle birlikte tencerede 15 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Mikserle karıştırın. Yaprak jelatini suda ıslatıp ilave edin. 10 cm’lik çemberin yarısına doldurun. Güllaç için, sütü ısıtın. Ilınmaya bırakın. Yaprak jelatini ve şekeri ilave edin. Güllaç yapraklarını sütle ıslatın. Çember içindeki şeftali püresinin üzerini güllaç yaprakları ile doldurun. 2-3 saat buzdolabında bekletin. İyice soğuyunca çemberden çıkarıp üzerini süsleyerek servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.