ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ PÜRELİ DANA ROSTO

PÜRELİ DANA ROSTO

6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Püreli dana rosto tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 700 gr dana rosto 8

9 diş sarımsak 1 çorba kaşığı sıvıyağ 2 çorba kaşığı margarin 5 soğan 2 çorba kaşığı un 2 su bardağı sıcak su 1 çorba kaşığı sirke Karabiber Kekik Tuz Püre için: 5

6 patates 1 çay bardağı süt Tuz

Püreli dana rosto Nasıl Yapılır

Bıçağın ucunu etin üzerine değişik aralıklarla batırın. Sarımsakları soyun. Bıçak ucunu batırdığınız boşlukların her birine bir diş sarımsak yerleştirip bastırın. 

Sıvıyağı tencerede kızdırıp rostoyu çevirerek kızartın. Tuz, karabiber ve kekik serpip sirke ile ıslatın. Eti çevirerek 5 dakika daha orta ateşte pişirin. 

Bir tavada margarini eritip kıyılmış soğanları pembeleştirin. Unu ekleyip kavurun. Kızarttığınız eti bıraktığı suyu ile birlikte soğana ekleyin. Sıcak su ilave edip et yumuşayıncaya kadar pişirin. 

Patatesleri haşlayıp ezerek püre haline getirin. Süt ve tuz ekleyip iyice karıştırın. Eti servis tabağına alıp çevresini patates püresi ile süsleyin. Rostoyu dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.