ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ PEMBE TATLI

PEMBE TATLI

4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pembe tatlı tarifi için malzemeler
  • 4 su bardağı süt500 gr çilek4 yumurta1 kahve fincanı nişastaYarım su bardağı tozşeker1 su bardağı hazır frambuaz sosu1 paket çilekli toz jöleBirkaç nane yaprağı
Pembe tatlı Nasıl Yapılır

Süslemek için birkaç çileği ayırıp kalanı robotta püre halinde ezin. 

Derin bir tencerede yumurtaları köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Süt, toz jöle, nişasta ve tozşeker ekleyip iyice karıştırın. Kısık ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Çilek püresini ilave edip karıştırmaya devam edin ve 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın. 

Karışımı derin bir cam kalıba döküp buzlukta katılaşıncaya kadar bekletin. Servis tabağına ters çevirip alın. Frambuaz sosunu tatlının üzerine ip gibi akıtarak gezdirin. Ayırdığınız çilekleri dilimleyin. Çilek ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.