ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ PATLICANLI VE BEYAZPEYNİRLİ MARUL SALATASI

Patlıcanlı Ve Beyazpeynirli Marul Salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı Ve Beyazpeynirli Marul Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 patlıcan2 çorba kaşığı zeytinyağı4 büyük marul yaprağı4 küçük marul yaprağı1 taze soğanın yeşil kısımları250 gr beyazpeynir1 demet fesleğen2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı2 çorba kaşığı limon suyuBirkaç tane kırmızıbiberTuz

Patlıcanlı Ve Beyazpeynirli Marul Salatası Nasıl Yapılır?

Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve ince halkalar şeklinde doğrayın. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp patlıcanları kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin.

Biri büyük diğeri küçük 2 marul yaprağını iç içe yerleştirip servis tabaklarına dizin. Taze soğanın yeşil kısımlarını iri iri doğrayın. Beyazpeyniri küp küp kesin. Fesleğeni yıkayıp yaprak yaprak ayırın. 

Sızma zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kâsede karıştırın. Marulların üzerine patlıcan dilimlerini, beyazpeyniri ve fesleğen yapraklarını yerleştirin. Zeytinyağlı sosu üzerine gezdirerek dökün. Tane kırmızıbiberleri havanda kırın. Salatanın üzerine serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!