PATLICANLI VE BEYAZPEYNİRLİ MARUL SALATASI

4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı ve beyazpeynirli marul salatası tarifi için malzemeler
  • 2 patlıcan2 çorba kaşığı zeytinyağı4 büyük marul yaprağı4 küçük marul yaprağı1 taze soğanın yeşil kısımları250 gr beyazpeynir1 demet fesleğen2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı2 çorba kaşığı limon suyuBirkaç tane kırmızıbiberTuz
Patlıcanlı ve beyazpeynirli marul salatası hazırlanışı

Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve ince halkalar şeklinde doğrayın. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp patlıcanları kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin.

Biri büyük diğeri küçük 2 marul yaprağını iç içe yerleştirip servis tabaklarına dizin. Taze soğanın yeşil kısımlarını iri iri doğrayın. Beyazpeyniri küp küp kesin. Fesleğeni yıkayıp yaprak yaprak ayırın. 

Sızma zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kâsede karıştırın. Marulların üzerine patlıcan dilimlerini, beyazpeyniri ve fesleğen yapraklarını yerleştirin. Zeytinyağlı sosu üzerine gezdirerek dökün. Tane kırmızıbiberleri havanda kırın. Salatanın üzerine serpiştirip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!