ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ PATATES SUFLE

> PATATES SUFLE
4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patates sufle tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr patates
  • 1 kahve fincanı süt
  • 3 yumurta
  • Yarım demet taze nane
  • 200 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 küçük kase labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 1 dal dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kıyılmış kırmızıbiber
Patates sufle Nasıl Yapılır

Patateslerin kabuğunu soyup irice doğrayın ve tencereye aktarın. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Patatesler iyice haşlanınca ocaktan alın. Tereyağını, kıyılmış taze naneyi, tuzu ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Tekrar karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtalarla sütü iyice çırpın. Ilınan patatesli karışıma yedirin. Karışımı küçük fırın kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alın, isteğe göre labneli karışım, dereotu ve ince kıyılmış kırmızıbiberle süsleyerek servis edin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.