ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ PAELLA VALENCİANA

Paella Valenciana

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Paella Valenciana tarifi için malzemeler

  • 1 levrek fileto200 gr dondurulmuş kalamar250 gr kuşbaşı hindi göğüs eti2 dolmalık yeşilbiber3 dolmalık kırmızıbiber2 sivribiber2 domates6 diş sarımsakYarım su bardağı zeytinyağı1.5 çorba kaşığı biber salçası1 tutam safran2.5 su bardağı tavuk suyu1 su bardağı pirinç1 demet maydanozTuz

Paella Valenciana Nasıl Yapılır

Levrek filetoyu iri parçalar halinde kesin. Sarımsağı soyup ezin. Biberleri temizleyip iri parçalar halinde doğrayın. Domatesleri yıkayıp kurulayın. Parmak kalınlığında dilimleyin. 

Geniş ve yayvan bir tencerede zeytinyağının yarısını ısıtın. Kalamar ve hindi etini ilave edip 5 dakika kavurun. Biberleri ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Biberler yumuşamaya başladığında levrek ve karidesi ekleyin. Biber salçası, safran, 1 bardak tavuk suyu ve tuz ekleyip su azalana kadar kısık ateşte pişirin.

Maydanozu yıkayıp süzün ve kıyın. 1 bardak pirinci yıkayıp süzün. Kalan zeytinyağını geniş ve yayvan bir tencerede ısıtın. Pirinci ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun. Suyu ekleyip diri kıvamda pişirin. Deniz ürünleri, tavuk eti, biberler ve domates dilimlerini pilavın üzerine dizin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan indirip üzerine maydanoz serpin. Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.