ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ NANELİ BEZELYE PÜRESİ

> NANELİ BEZELYE PÜRESİ
4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Naneli bezelye püresi tarifi için malzemeler
  • 300 gr iç bezelye2 yumurtaYarım su bardağı süt kreması2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri1 tutam tarçın3-4 dal nane3 çorba kaşığı zeytinyağı2 çorba kaşığı limon suyuTuz
Naneli bezelye püresi Nasıl Yapılır

İç bezelyeyi tuzlu suda haşlayıp süzün. 2 çorba kaşığı kadarını ayırıp bezelyeyi robotta ezerek püre haline getirin. 2 yumurta, süt kreması, kaşarpeynir, tarçın ve tuz ekleyip karıştırın.

Krem karamel kalıplarının içlerini 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın. Hazırladığınız bezelyeli püreyi paylaştırarak kalıplara boşaltın. 

Kalıpların üzerini alüminyum folyoyla kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında benmari usulü 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.

Püreyi servis tabağına çıkarın. Limon suyu, zeytinyağı, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi karıştırıp pürelerin üzerine gezdirin. Bezelye ve taze nane ile süsleyin.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.