ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ LALEZAR

Lalezar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lalezar tarifi için malzemeler

  • 1 kg patates
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • Tuz

Lalezar Nasıl Yapılır

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra ezerek püre haline getirin. İnce kıydığınız soğanı patates püresine ilave edin. Margarin, sirke, tuz, limon suyu ve karabiberi ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Ortalarına parmağınızla bastırarak çukurlar oluşturun. Maydanozu ince kıyın. Patates toplarını maydanoza bulayın. Dolmalık biberi küp doğrayın. Patates toplarının çukurlarını kırmızıbiberle doldurup servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:14:44

Çok güzel görünüyorlar, ortasına biber yerine rendelenmiş havuçlada çok güzel olabilir tabi havuçlarıda yağ limon ve tuz karışımıyla tatlandırdıktan sonra :)

Misafir12.10.2016 17:24:40

cok guzel ve pratik misafirlerime kesin deneyeceğim:)))

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.