ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ KUZU KAPAMA

Kuzu kapama

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu kapama tarifi için malzemeler

  • 750 gr kuzu incik
  • 7 arpacık soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 4 patates
  • 2 havuç
  • 4 kereviz
  • 2 sivribiber
  • Yarım marul (veya kıvırcık salata)
  • 30 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Kuzu kapama Nasıl Yapılır


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.

Etleri tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Yumuşayıncaya kadar haşlayın. Patatesleri soyup yarım halka şeklinde doğrayın. Kerevizleri soyup ince ince dilimleyin. Havuçları temizleyip verev dilimleyin. Sivribiberleri temizleyip verev doğrayın. Arpacık soğanları soyup ortadan ikiye kesin. Sarımsakları soyup ezin. Marul yapraklarını ayırın.

Tereyağını tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Unu ekleyip karıştırarak kavurun. Eti  ilave edip karıştırın. Patates, havuç, kereviz ve sivribiberi ekleyip  salata yapraklarını etlerin üzerine yayın. Sıcak suyu ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.