ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ KREMALI ARMUT TATLISI

> KREMALI ARMUT TATLISI
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı armut tatlısı tarifi için malzemeler
  • 4 armut4 su bardağı süt1.5 su bardağı tozşeker1 çubuk vanilyaKrema için:2 su bardağı süt1 çubuk vanilya1 kahve fincanı tozşeker3 yumurta sarısı1 çorba kaşığı un3 çorba kaşığı süt kreması4 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı1 çorba kaşığı pudraşeker1 çorba kaşığı vanilya1 tutam tuz
Kremalı armut tatlısı Nasıl Yapılır

Sütü tencereye alıp tozşekeri ilave edin. Çubuk vanilyayı ekleyip kaynatın. Armutları soyup sebze olacağı ile ile alt tarafından girerek çekirdekli kısımlarını çıkarın. Armutları, kaynar süte ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Kevgirle alıp geniş bir tabağa dizin. 

Krema için; süt ve çubuk vanilyayı bir tencereye alıp kaynatın. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta tozşekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Un ve tuzu bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Kaynar sütü ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Yumurtalı karışımı süte azar azar ekleyip mikserle çırpın. Kısık ateşte koyu kıvama gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp başka bir kaba dökün ve ılınmaya bırakın. Süt kremasını ayrı bir kapta 2-3 dakika mikserle çırpıp karışıma ekleyin. Çekilmiş antepfıstığının yarısını ilave edip karıştırın. 

Armutları saplarından ayırmadan yelpaze şeklinde dilimleyin. Kremayı 4 servis tabağına paylaştırıp ortalarına armutları yerleştirin. Pudraşeker ve vanilyayı bir kâsede karıştırıp çay süzgeciyle armutların üzerine eleyin. Kalan antepfıstığını serpiştirip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.