Fırında sebzeli kaburga

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Fırında sebzeli kaburga tarifi için malzemeler
- 2 kg koyun kaburga 10 taze patates 2 havuç 1 kase mantar 300 gr arpacık soğan 2 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı margarin 2 defne yaprağı Tuz
- kekik
- karabiber
Fırında sebzeli kaburga Nasıl Yapılır
Kaburgayı derin bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve defne yaprağı ilave ederek 15 dakika haşlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Havuçları temizleyip halkalar halinde dilimleyin. Kaburgaya ekleyip 10 dakika pişirin. Patates ve soğanları soyun. Mantarları temizleyip ikiye bölün.
Defne yapraklarını tencereden çıkarıp soğan, patates, tuz ve mantarları ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Salçayı 1 kahve fincanı haşlama suyu ile sulandırın.
Kaburga ve sebzeleri suyu ile birlikte fırın tepsisine alın. Karabiber ve kekik serpin. Margarin ve salçayı ekleyin. 10-15 dakika fırınlayın. Kaburgayı kemiklerin arasından kesip servis yapın.
Havuçları temizleyip halkalar halinde dilimleyin. Kaburgaya ekleyip 10 dakika pişirin. Patates ve soğanları soyun. Mantarları temizleyip ikiye bölün.
Defne yapraklarını tencereden çıkarıp soğan, patates, tuz ve mantarları ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Salçayı 1 kahve fincanı haşlama suyu ile sulandırın.
Kaburga ve sebzeleri suyu ile birlikte fırın tepsisine alın. Karabiber ve kekik serpin. Margarin ve salçayı ekleyin. 10-15 dakika fırınlayın. Kaburgayı kemiklerin arasından kesip servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!