ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ FIRINDA SARIMSAKLI KUZU

Fırında sarımsaklı kuzu

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında sarımsaklı kuzu tarifi için malzemeler

  • 2.5 kg'lık kuzu but20-22 diş sarımsak1 çay bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı kekik4-5 patates4-5 soğanTuz
  • karabiber

Fırında sarımsaklı kuzu Nasıl Yapılır

Kuzu budunu satın alırken ayak tarafından kemiğini kestirin. Kalça kısmındaki içeriye uzanan kemiği çıkarttırın. Etin her tarafına bıçağın ucunu aralıklarla batırarak delikler oluşturun. Sarımsakları soyup bıçak batırdığınız yerlere birer diş sarımsak yerleştirin. Tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağını karıştırıp etin her tarafını bu karışımla ovun.

Patatesleri ve soğanları soyup ikiye kesin. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Eti fırın tepsisine alıp patates ve soğanları etrafına yerleştirin. Üzerini alüminyum folyo ya da yağlı kâğıtla kapatıp 30 dakika pişirin. Kâğıdı üzerinden alıp et kızarıncaya kadar 15 dakika daha pişirin ve fırını kapatıp 5 dakika fırının içinde bekletin.

Tepsiyi fırından alın. Eti büyük servis tabağına geçirin. Etrafına patatesleri yerleştirin. Tepside kalan suyu ve pişmiş soğanları blenderden geçirip püre haline getirin ve 10 dakika kadar kaynatın. 

Eti dilimleyerek servis tabaklarına alın. Üzerine sos gezdirerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.