ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ ETLİ MANTI

ETLİ MANTI

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli mantı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr un
  • 2 yumurta
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Su
  • 1 yumurta akı

Üzeri için

  • 50 gr tereyağı
  • 10 gr kırmızı pul biber
  • 250 gr yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (ekstra)

İç harcı için

  • 100 gr yağlı kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet maydanoz
Etli mantı Nasıl Yapılır

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz şeklinde açın. 2 yumurta, zeytinyağı, yarım kahve fincanı su, limon suyu ve tuzu ilave edip yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye bölüp ince yufka şeklinde açın. Soğanı ince kıyıp soteleyin. Kıyma, kimyon, tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz, eritilmiş tereyağı ile karıştırıp iç harcını hazırlayın. Açtığınız hamuru küçük karelere kesin. Çırpılmış yumurta akını hamurun üzerine sürün. Ortalarına hazırladığınız harçtan paylaştırıp bohça şeklinde kapatın. Tuzla tatlandırdığınız kaynar suda pişirin. Yoğurdu ince kıyılmış sarımsakla karıştırın. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Zeytinyağında hafif pişirin. Mantıyı servis tabağına alın. Tereyağını eritip pul biberi ekleyin. Sarımsaklı yoğurt, domates sosu ve biberli yağ ile servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!