ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ ÇİKOLATA TOPLARI

Çikolata topları

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolata topları tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 600 gr toz şeker
  • 100 gr glikoz
  • 200 ml su
  • 1000 ml kayısı püresi
  • 200 gr tereyağı
  • 500 gr beyaz çikolata

Üzeri için

  • 100 gr beyaz çikolata
  • Hindistan cevizi

Çikolata topları Nasıl Yapılır

Şeker, glikoz ve suyu karamelize oluncaya kadar kaynatın. Kaynayan kayısı püresini karamele ilave edip pişirin. Soğumaya bırakın. Beyaz çikolatayı mutfak robotunda parçalayın. Üzerine karamel ile erittiğiniz tereyağını ilave edip karıştırın. Bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün dondurma kepçesi ile top şekli verin. Önce benmari usulü erittiğiniz çikolataya sonra iri çekilmiş Hindistan cevizine bulayın. Servis yapın. Aynı tarifi, farklı ancak aynı şeker seviyesine sahip meyve püreleri için de uygulayabilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.