ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ BAHARATLI BALKABAĞI

Baharatlı Balkabağı

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Baharatlı Balkabağı Tarifi İçin malzemeler

  • 700 gr balkabağı
  • 50 gr esmer şeker
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 paket vanilya
  • 4 yıldız anason
  • 8 karanfil
  • 300 ml beyaz şarap
  • 50 ml üzüm sirkesi
  • 1 et suyu bulyon

Baharatlı Balkabağı Nasıl Yapılır?

Balkabaklarını küp şeklinde doğrayın. Şekeri tavaya alın ve orta ateşte karamelleşinceye kadar pişirin. Kişniş, vanilya, anason, karanfil, beyaz şarap veya sirke ile balkabaklarını ekleyip karıştırın. Yarım su bardağı suda bulyonu eritin ve sıcak karışıma ilave edin. Balkabaklarını ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Hindi ile birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!