ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ BADEM TATLISI

Badem tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Badem tatlısı tarifi için malzemeler

  • 8 yumurta1 çay bardağı tozşeker1 su bardağı un3.5 su bardağı ince çekilmiş bademYarım çay kaşığı vanilya50 gr margarinŞerbet için:2.5 su bardağı su4 su bardağı tozşeker2 çorba kaşığı limon suyu1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesiSüsleme için:250 gr taze kaymak

Badem tatlısı Nasıl Yapılır

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sarıları ve tozşekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Un, 3 bardak çekilmiş badem, vanilya ve margarini ilave edip çırpın.

Yumurta aklarını derin bir kaba alıp kar halinde çırpın. Hazırladığınız bademli karışıma azar azar ekleyip malzemeleri birbirine yedirinceye kadar karıştmaya devam edin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış tepsiye dökün. Üzerine kalan bademi serpiştirip fırına verin ve kızarıncaya kadar pişirin.

Su ve tozşekeri tencerede kaynatın. Şurup kıvamını alınca limon suyu ve limon kabuğunu ekleyip ateşten alın. Soğuyunca tatlının üzerine dökün ve dilimleyip taze kaymakla servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.