ZEYTİNLİ ÇÖREK

6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinli çörek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 15 çörek için 15

20 siyah zeytin (100 gr) 1 su bardağı ılık süt 1 çorba kaşığı toz maya 2

  • 5 su bardağı un 1 çay kaşığı tozşeker 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 kahve fincanı ılık su 1 çay kaşığı tuz 1 yumurta sarısı
Zeytinli çörek hazırlanışı

Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Ilık sütü derin bir kaseye alıp maya ve tozşekeri ilave ederek eriyinceye kadar karıştırın. Kabarması için 15 dakika ılık ortamda bekletin.

Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı süt, zeytinyağı, su, tuz ve zeytinleri ilave edip kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yoğurun. Top şeklinde yuvarlayıp nemli bezle örtün. Ilık ortamda 15-20 dakika mayalanmaya bırakın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verin ve ortasını dikey olarak bıçakla çizin. 10-15 dakika beklettikten sonra üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.

Fırın tepsisini yağlayıp çörek hamurlarını aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!