Zeytinli Çörek

Zeytinli Çörek
24 Ekim 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Zeytinli Çörek için

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 paket kuru maya (11 gr)

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

İç harcı için

  • 200 gr çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
Zeytinli Çörek

Nasıl Yapılır

  1. Unu derin bir kaba alın. Üzerine maya, tuz ve şekeri ilave edip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp ılık süt, tereyağı ve ayçiçek yağını ekleyin.
  2. Yumuşak bir hamur yoğurun. Mayalanması için 45 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye ayırın.
  3. Hamurları un serptiğiniz mutfak tezgahında yufkadan biraz daha  alın olacak şekilde açın. Üç parmak kalınlığında dikdörtgenler kesin.
  4. Üzerine zeytinleri serpin. Uzunlamasına rulo şeklinde kıvırın. Kendi etrafında döndürerek gül şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  5. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Yaklaşık 20-25 dakika dinlendirin.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo