Vişneli pay

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Vişneli pay tarifi için malzemeler
- 3 çorba kaşığı hüner700 gr vişne 4 yumurta 2 yumurta sarısı 1 su bardağı tozşeker 1.5 kahve fincanı un 1.5 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 çorba kaşığı pudra şekeri
Vişneli pay Nasıl Yapılır
Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Yuvarlak fırın kalıbını 1 çorba kaşığı Hüner ile yağlayıp vişneleri kalıba yerleştirin.
Kalan Hüneri tavada eritip soğumaya bırakın. Yumurta, yumurta sarıları ve tozşekeri derin bir kapta köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Unu azar azar ilave ederek yedirinceye kadar karıştırın. Süt, vanilya ve eritilmiş Hüner?i ekleyin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar çırpın ve kalıptaki vişnelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilınınca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Kalan Hüneri tavada eritip soğumaya bırakın. Yumurta, yumurta sarıları ve tozşekeri derin bir kapta köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Unu azar azar ilave ederek yedirinceye kadar karıştırın. Süt, vanilya ve eritilmiş Hüner?i ekleyin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar çırpın ve kalıptaki vişnelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilınınca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!