ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ TAVUKLU VE BULGURLU BÖREK

TAVUKLU VE BULGURLU BÖREK

6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu ve bulgurlu börek tarifi için malzemeler
  • Hamur malzemesi 4 su bardağı un 1 yumurta 1 yumurta sarısı 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 su bardağı su
  • tuz 1İç malzemesi: 1 tavuk göğüs eti 3 su bardağı su 2 su bardağı bulgur 4 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı domates salçası Tuz
  • karabiber
  • nane
  • kırmızı tozbiber
Tavuklu ve bulgurlu börek hazırlanışı

Tavuk etini 3 bardak su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın, kevgirle çıkarıp bir tabağa alın. Ilınınca tel tel ayırın ve tenceredeki tavuk suyuna ilave edin. Bulgur, sıvıyağ, salça, tuz, karabiber, kırmızı tozbiber ve naneyi ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Suyunu çekince ateşten alın. 
Hamuru hazırlamak için; una yumurta, sıvıyağ, tuz ve su ekleyin. Kulak memesi kıvamını alıncaya kadar yoğurun. Hamuru merdane ile açıp eşit büyüklükte kareler kesin. 
Herbir karenin ortasına tavuklu karışımdan yayın. Köşelerini üst üste getirerek ortada toplayıp bohça biçiminde katlayın. Hazırladığınız börekleri yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. 5 dakika dinlendirip servis yapın.


Şefin Yorumu :
ÖNERİ
Dilerseniz sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritip 1 çay kaşığı kırmızı tozbiberi kavurun ve yoğurdun üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!