ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ TAVŞAN KURABİYE

Tavşan kurabiye

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavşan kurabiye tarifi için malzemeler

  • 10 kurabiye için 2 su bardağı un 1 yumurta 5 çorba kaşığı margarin 1.5 su bardağı tozşeker 2 çay kaşığı kabartma tozu 2 çorba kaşığı ılık sütSüsleme için: 20 kuş üzümü Beyaz pasta süsleri 2 çorba kaşığı tozşeker 2 çorba kaşığı Çırpılmış süt kreması

Tavşan kurabiye Nasıl Yapılır

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Büyük bir fırın tepsisini margarinle yağlayın. Kalan margarini bir kaba alıp toz şekerle çırpın.

Yumurtanın sarısını ayırıp beyazını daha sonra kullanmak üzere bir kaba alın. Yumurtanın sarısını şekerli margarine ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve süt ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp buzdolabında 1 saat bekletin.

Tezgaha un serpip hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Yağlı kağıda tavşan şekli çizip keserek kalıp şeklinde çıkarın. Kağıt kalıbı hamurun üzerine koyup çevresinden keserek tavşan şekilleri çıkarın.

Tavşan şeklindeki hamurları tepsiye dizip sıcak fırında 10 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp üzerlerine fırça ile yumurta akı sürün. Kuş üzümleriyle göz yapın. Tozşeker serpip tekrar fırına verin. Üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyunca çırpılmış krema ile kuyruklarını, pasta süsleriyle bıyıklarını yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.