ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ SOĞANLI TART

Soğanlı tart

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soğanlı tart tarifi için malzemeler

  • 400 gr ekmek hamuru 4-5 soğan 3 dal maydanoz 3.5 çorba kaşığı sıvıyağ 2 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı sumak Tuz

Soğanlı tart Nasıl Yapılır

 Ekmek hamuruna 1 kaşık sıvıyağ ilave edip yoğurun. Merdane ile 2 cm kalınlığında açın. Hamuru yağlanmış tart kalıbına alıp kenarlarını bastırarak yerleştirin. Üzerine 1 kaşık sıvıyağ sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin.

Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın. 1.5 çorba kaşığı sıvıyağı tavada ısıtıp soğanları hafif pembeleştirin. Tuz ve kekikle tatlandırıp ateşten alın. Sumak serpin.

Maydanozu temizleyip kıyın. Hamuru fırından alıp üzerine soğanı yayın. Tekrar fırına verip 15 dakika daha pişirin. Üzerine maydanoz serpip sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.