ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ SOĞANLI RULO BÖREK

Soğanlı rulo börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soğanlı rulo börek tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı un 1 çorba kaşığı tuz 1 yumurta 2 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım su bardağı ılık su 1 kg soğan 120 gr margarin 4 diş sarımsak 1 demet taze soğan 3 çorba kaşığı un 200 ml süt kreması Tuz
  • karabiber
  • kimyon
  • mercanköşk
  • kekik Yarım demet maydanoz 1 demet pazı

Soğanlı rulo börek Nasıl Yapılır

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın. Tuz, sıvıyağ, yumurta ve ılık su ilave edip hamuru yoğurun. Üzerine biraz sıvıyağ sürüp nemli bezle örtün ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Soğanları ve sarımsağı temizleyip kıyın. Taze soğanları temizleyip ince halkalar halinde doğrayın. Margarinin yarısını eritip soğanları ve sarımsağı ilave edin. Birkaç dakika kavurup üzerine 3 kaşık un serpin. Karıştırıp kremayı ekleyin ve ocaktan alın. Tuz ve baharatı ekleyin. Kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Pazı yapraklarını temizleyin. Kaynar suda 10 dakika bekletip süzün ve doğrayın.

Hamuru unlanmış zeminde dikdörtgen şeklinde ve 2 mm kalınlığında açın. 

Kalan margarini eritip hamurun üzerine sürün. Pazıyı hamurun üzerine yayın. Soğanlı iç malzemeyi yayıp hamuru rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Fırından alınca 15 dakika dinlendirip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.