ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ SEMBUSEK

Sembusek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sembusek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2.5 su bardağı un

İç harcı için

  • 250 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tereyağı

Sembusek Nasıl Yapılır

Kıymayı ve soğanı bir tavada soğanlar pişinceye kadar kavurun. Karabiber, pul biber ve kıyılmış maydanoz ekleyerek ocaktan alın. Hamuru için gerekli olan malzemeleri derin bir yoğurma kabında yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 30 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oklava ile açın. Açtığınız yuvarlakları ortadan ikiye kesin ve her parçanın yarısına kıyma ekleyin. Boş kalan parçayı kıymalı kısmın üstüne kapatın ve kenarlarını parmağınızla bastırın. Çok az yağ eklenmiş yapışmaz yüzeyli tavada kızartın. Üzerine tereyağı sürüp sıcak olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.