ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PATATESLİ TUZLU AYÇÖREĞİ

Patatesli tuzlu ayçöreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli tuzlu ayçöreği tarifi için malzemeler

  • 3 su bardağı un 1 paket hamur kabartma tozu 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvıyağ 150 gr margarin Tuz İç malzeme: 4 orta boy patates 1 yumurta 100 gr beyazpeynir Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu

Patatesli tuzlu ayçöreği Nasıl Yapılır

Patatesleri yıkayıp haşlayın. Soğuyunca soyup rendeleyin. Bir tutam tuz ekleyip karıştırın. Maydanozu ve dereotunu yıkayıp incecik doğrayın. Peyniri ufalayın. Margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Derin bir kapta unla kabartma tozunu harmanlayın.

Margarin, sıvıyağ, yoğurt ve bir tutam tuzu hamur yoğurma kabında karıştırın. Unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Yumurta iriliğinde parçalar koparıp 10-12 cm çapında açın. Yumurtanın sarısı ile akını ayırın.

Patates, peynir, dereotu, maydanoz ve yumurta akını bir kapta iyice karıştırın. Hamurların ortasına bu karışımdan koyup rulo yaparak sarın ve ay şekli verin.

Ayçöreklerini yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.