Pastiç

Pastiç
12 Ekim 2020

Kakao, kuru üzüm ve fındık ile hazırlanan pastiç, İzmir yöresine ait bir tariftir. Yörede ay çöreği yerine pastiç denilmektedir. Hazırsanız, İzmir usulü pastiç nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçelim.

Farklı bir lezzet arayanlar için, İzmir'in en meşhur tatlısı olan İzmir bombası tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Pastiç için

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket Instant maya
  • Yarım su bardağı süt
  • 3/4 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tutam tuz

İç harç için

  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı un
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 su bardağı kuru üzüm
Pastiç

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir kapta un, toz şeker, tuz ve mayayı karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp yarım su bardağı ılık süt ile ayçiçeği yağını ilave edin.
  2. Parmak uçlarınızla önce ortadan başlayarak karıştırın. Daha sonra kenarlarından un alarak yoğurun.
  3. Yavaş yavaş su ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek ılık bir ortamda mayalandırın.
  4. İç harç için, derin bir kabın içine yumurtaları ve toz şekeri ilave edip şeker eriyinceye kadar iyice çırpın.
  5. Daha sonra un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın. Yağlı kağıt serili dikdörtgen fırın tepsisine aktarıp, 150 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirip fırından çıkararak soğumaya bırakın.
  6. Keki elinizle küçük parçalara ayırın. Üzerine tarçın, kuru üzüm, fındık ve 1.5 su bardağı sütü ekleyip iyice yoğurun.
  7. Mayalanan hamuru iki parçaya ayırın. Her parçayı çok ince olmayacak şekilde dikdörtgen şekilde açın.
  8. Yarıya böldüğünüz harcı üzerine eşit ve düzgünce yayın. 7-8 santim kalınlığında rulo şeklinde sarın ve arzu ettiğiniz genişlikte kesin.
  9. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  10. 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo