Paskalya çöreği

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Paskalya çöreği tarifi için malzemeler
- 20 gr yaş maya 2-2.5 kahve fincanı ılık süt 4.5 su bardağı un 3 yumurta 1 su bardağı pudraşeker 65 gr margarin 2-3 tatlı kaşığı mahlep 1 çorba kaşığı çekilmiş fındık 1 çay kaşığı tuz
Paskalya çöreği Nasıl Yapılır
Mayayı ılık sütte ezip 10 dakika bekletin. Margarini oda sıcaklığında yumuşatın. 1 yumurtanın sarısını akından ayırın.
Unu derin bir kaba eleyip ortasını açın. Mayalı sütü ekleyin. Margarin, 2 yumurta ve 1 yumurta akı, pudraşeker, tuz ve mahlep ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp mayalanması için sıcak bir ortamda kabarıncaya kadar bekletin.
Hamuru 9 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı orta kısmı uçlarına göre daha kalın olacak şekilde yuvarlayarak 20 cm uzunluğuna getirin. Üç uzun hamur parçasını saç örgü şeklinde birbirine örün. Diğer 6 parçayı da 3'lü saç örgüsü yaparak paskalya çöreklerini hazırlayın.
Çörekleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Ayırdığınız 1 yumurta sarısını 1 kaşık kadar süt ve bir tutam toz şeker ekleyerek çırpıp üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 170-180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika kadar pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.
Unu derin bir kaba eleyip ortasını açın. Mayalı sütü ekleyin. Margarin, 2 yumurta ve 1 yumurta akı, pudraşeker, tuz ve mahlep ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp mayalanması için sıcak bir ortamda kabarıncaya kadar bekletin.
Hamuru 9 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı orta kısmı uçlarına göre daha kalın olacak şekilde yuvarlayarak 20 cm uzunluğuna getirin. Üç uzun hamur parçasını saç örgü şeklinde birbirine örün. Diğer 6 parçayı da 3'lü saç örgüsü yaparak paskalya çöreklerini hazırlayın.
Çörekleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Ayırdığınız 1 yumurta sarısını 1 kaşık kadar süt ve bir tutam toz şeker ekleyerek çırpıp üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 170-180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika kadar pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!