ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ MANTARLI VE TAVUKLU TART

Mantarlı ve tavuklu tart

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı ve tavuklu tart tarifi için malzemeler

  • Tart hamuru için:250 gr un 100 gr margarin 1 çay kaşığı tuz 1 kahve fincanı su Üzeri için: 500 gr mantar 2 soğan 250 gr tavuk eti 3 çay kaşığı sıvıyağ 3 çorba kaşığı krema 1 demet maydanoz Tuz
  • karabiber

Mantarlı ve tavuklu tart Nasıl Yapılır

Unu hamur yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, tuz ve su ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp buzdolabında 15 dakika bekletin.

Tavuk etini haşlayıp küp küp doğrayın. Soğanları soyup rendeleyin. Maydanozu yıkayıp kıyın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı kavurun. Mantarları ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Maydanoz, tuz, karabiber ve kremayı ilave edin. 2-3 dakika pişirip tavayı ocaktan alın. Tavuk etini ekleyip harmanlayın.

Hamuru unlanmış zemine alıp bir kez daha yoğurun ve 20 cm çapında yağlanmış tart kalıbına alıp elinizle bastırarak yayın. Üzerine tavuklu malzemeyi yayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.