ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KIYMALI AY ÇÖREĞİ

Kıymalı ay çöreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı ay çöreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1.5 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 4~4.5 su bardağı un
  • 1 tutam tuz

İç harcı için

  • 150 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 2 sivri biber
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı ufalanmış ceviz içi
  • 1.5 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yumurta sarısı

Kıymalı ay çöreği Nasıl Yapılır

Süt, yoğurt, maya ve şekeri büyük bir kasede karıştırın. Ayçiçek yağı, yumurta akı, nane ve tuzu ilave edin. Elenmiş unu yavaşça ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir yerde mayalanana kadar bekletin. Kıymalı harç için, yağı tavada ısıtın. İnce doğranmış soğanı ekleyip hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Doğranmış biber, kıyma, ceviz, kuş üzümü ve çam fıstığını ilave edin. Kıyma kavrulana kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyerek soğumaya bırakın. Hamuru tekrar yoğurun ve yumurta büyüklüğünde bezeler yuvarlayın. Bezeleri merdaneyle bir parmak kalınlığında açın. İçine kıymalı harçtan paylaştırın. Üst ucu içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın. Rulonun kenarlarını birbirine çevirerek ay şekli verin. Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayarak yağladığınız fırın tepsisine dizin. 10 dakika bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.