ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KAHVALTI ÇÖREĞİ

Kahvaltı çöreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kahvaltı çöreği tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • Çörek otu

Kahvaltı çöreği Nasıl Yapılır

Sütü kaynamayacak şekilde ısıtın. Mayayı ekleyip karıştırın. Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz şeklinde açın. Mayalı süt, ayçiçeği yağı, tuz, şeker ve yumurta akını ekleyip yoğurun. Hamuru mayalanması için yarım saat bekletin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp 20 cm uzunluğunda rulo haline getirin. Rulo hamurun iki ucundan tutun ve ters yöne çevirerek burgu yapın. İki ucunu birbirine yapıştırın. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.