ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ İRMİKLİ LOKMA

İrmikli lokma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İrmikli lokma tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı irmik 2 su bardağı süt 1.5 kahve fincanı tozşeker 1 limonun rendelenmiş kabuğu Yarım çay kaşığı karbonat 3 yumurta 1 tutam tuz Kızartma için bol sıvıyağ

İrmikli lokma Nasıl Yapılır

Süt, irmik, 1 kahve fincanı tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kaba alıp karıştırın. Tuz ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Karbonat ve yumurtaları ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.

Yağı kızartma tenceresinde kızdırın. Hamurdan çorba kaşığı dolusu alıp yağa ilave edin ve orta ateşte kızartın. Kevgirle kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Üzerlerine kalan tozşekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.