Grissini

Grissini
18 Kasım 2020

Kahvaltı ve ikindi öğünlerinde çay veya soğuk bir içecek eşliğinde yada karnınız acıktığında atıştırabileceğiniz grissiniyi, evde kendiniz kolayca hazırlayabilirsiniz.

Glutensiz fit grissini, çekirdekli grissini ve biberiyeli grissini tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Grissini için

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 250 ml ılık su (Yaklaşık 1.5 su bardağı)
  • 15 gr maya
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 6 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 çorba kaşığı kepek unu
  • 2 çorba kaşığı haşhaş
  • 2 çorba kaşığı anason
  • 1 çorba kaşığı çörek otu
Grissini

Nasıl Yapılır

  1. Mayayı bir fincan ılık suya ilave edip karıştırın ve kabarıncaya kadar bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.
  2. Mayalı su, 5 kaşık sıvıyağ, tuz ve kalan suyu azar azar ilave edip parmak uçlarınızla düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Top şeklinde kapatıp üzerini örtün ve kabarması için ılık bir ortamda 1 saat dinlendirin.
  4. Hamuru dört eşit parçaya ayırın. Hamurun birine haşhaş, ikincisine anason, üçüncüsüne çöreotunu ilave edin ve ayrı ayrı yoğurun.
  5. Dördüncüsü ise sade olacak. Her birini unlanmış zemine alıp merdane ile yarım cm kalınlığında ve dikdörtgen şeklinde açın. 
  6. Hamurları, keskin bir bıçakla uzunlamasına 1 cm eninde şeritler halinde kesin. Üzerine fırça ile kalan sıvıyağı sürüp 1 saat bekletin.
  7. Dikdörtgen fırın tepsisine kepek unu serpip hazırladığınız hamur şeritlerini dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırına verip 18-20 dakika kadar pişirin. Ilınınca servis yapın.

Grissini Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hamur suyu bir anda çekemez, bu nedenle verilen su miktarını hamura azar azar yedirerek eklemenizde yarar var.
  2. Birkaç kaşık kadarını daima en sona ayırın. Hamur sert olursa suyu ilave edin. Gözeneksiz ve pürüzsüz düzgün bir karışım oluncaya kadar yoğurmaya devam edin.
  3. Hamuru bir gün önceden hazırlayıp ağzı kapalı derin bir kaba alın ve buzdolabının en az soğuk olan bölümünde bekletin. Bu durumda mayalanma işlemi çok yavaşlayacaktır.
  4. Pişirdiğiniz grissinileri taze olarak saklamak istiyorsanız; grisinniler tamamen soğuduktan sonra ağzı kapanabilen bir metal kutuya ve cam kavanoza yerleştirin. Nem almadığı takdirde 3-4 gün kıtır kıtır taze kalırlar.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo