ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ GELENEKSEL YILBAŞI PUDİNGİ

Geleneksel yılbaşı pudingi

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

3 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Geleneksel yılbaşı pudingi tarifi için malzemeler

  • 250 gr karışık kuru meyve 175 gr kıyılmış hurma 1 çorba kaşığı toz zencefil 100 ml portakal likörü 1 portakal 100 gr margarin 2 yumurta 1 çay bardağı esmer şeker 1 çay bardağı un 1 çorba kaşığı tarçın 85 gr ufalanmış ekmek içi 85 gr iri kıyılmış ceviz içi Sos için: 100 gr margarin 1 çay bardağı tozşeker 50 gr bütün ceviz içi 1 portakalın suyu 3 çorba kaşığı portakal likörü

Geleneksel yılbaşı pudingi Nasıl Yapılır

Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Tencereye karışık kuru meyve, hurma, zencefil, portakal kabuğu ve suyu ile likörü ekleyip karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin.

Margarini oda ısısında yumuşatın. Bir kapta margarin, yumurtalar, şeker ve unu karıştırıp krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ekmek içi, ceviz içi, tarçın ve kuru meyveli karışımı ekleyip karıştırın.

Yuvarlak ve derin bir kalıbın içini yağlayıp hazırladığınız puding hamurunu doldurun. Üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Büyük bir tencerenin yarısına gelecek kadar su doldurup kalıbı yerleştirin. Kısık ateşte 3 saat pişirin. Tenceredeki su azaldıkça sıcak su ilave edin.

Sos için; küçük bir tavada margarini eritin. Şekeri ekleyip sürekli karıştırarak karamelize edin. Cevizleri ekleyip 2 dakika karıştırarak pişirin. Portakal suyu ve portakal likörünü ilave edip karıştırın ve tavayı ocaktan alın.

Servis tabağına aldığınız pudingin üzerine cevizli sosu gezdirerek dökün. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.