Fındıklı ve çikolatalı kurabiye

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Fındıklı ve çikolatalı kurabiye tarifi için malzemeler
- 3.5 su bardağı un 1.5 su bardağı pudra şekeri 300 gr tereyağı 200 gr süt kreması 1 su bardağı toz fındık 3 yumurta 2 çorba kaşığı kakao 1 yumurta akı
Fındıklı ve çikolatalı kurabiye Nasıl Yapılır
Un, pudra şekeri, eritilmiş tereyağı, süt kreması, toz fındık ve yumurtaları iyice karıştırarak bir hamur hazırlayın.
Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir parçasına kakao ilave edip yoğurun. Her iki hamuru da merdane ile 2 cm kalınlığında açın. Beyaz hamurun üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp kakaolu hamuru üzerine yerleştirin. Elinizle hafifçe bastırarak birbirine yapışmasını sağlayın.
Hamuru rulo yapıp streç folyoya sarın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Hamuru 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamurları dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.
Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir parçasına kakao ilave edip yoğurun. Her iki hamuru da merdane ile 2 cm kalınlığında açın. Beyaz hamurun üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp kakaolu hamuru üzerine yerleştirin. Elinizle hafifçe bastırarak birbirine yapışmasını sağlayın.
Hamuru rulo yapıp streç folyoya sarın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Hamuru 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamurları dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!