ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ DONUT

Donut

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Donut tarifi için malzemeler

  • 2 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı tozşeker 1 çorba kaşığı kuru maya 3.5 su bardağı un 3 yumurta 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 tutam rendelenmiş hint cevizi 1 paket çikolata Kızartmak için sıvıyağ

Donut Nasıl Yapılır

Süt ve tozşekeri büyük bir kaseye alıp şeker eriyinceye kadar karıştırın. Mayayı ilave edip eritin.

Unu büyük bir kaba eleyin. Yumurta, sıvıyağ ve sütlü karışımı ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top haline getirip üzerini kapatın ve ılık ortamda 20 dakika bekletin.

Tezgahın üzerine biraz un serpip hamuru kalın bir merdaneyle açın. Hamur kesici ya da su bardağı yardımıyla daireler kesin. Dairelerin ortasına şişe kapağı yardımıya birer delik açın. Tavada bol sıvıyağı kızdırıp hazırladığınız halkaları kızartın. (Fritöz kullanacaksanız 180 derece.)

Kızaran halkaları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Halkaları bir tepsiye aralıklı olarak dizin. Eritilmiş çikolatayı halkaların üzerine azar azar gezdirerek döküp soğumaya bırakın.
Şefin Yorumu : ALTERNATİF
Donutları çikolata yerine pudra şekeriyle de süsleyebilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.