ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ÇİLEK SOSLU LOR TATLISI

Çilek soslu lor tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilek soslu lor tatlısı tarifi için malzemeler

  • 500 gr tuzsuz lor peyniri 3 su bardağı süt 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1 paket toz kremşanti 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz 1 tatlı kaşığı tarçın 250 gr çilek 1 çorba kaşığı hindistanceviziSos için: 250 gr çilek 1 tatlı kaşığı mısır nişastası 2 çorba kaşığı tozşekerSüsleme için: 1 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı 6 çilek 6 rulokat

Çilek soslu lor tatlısı Nasıl Yapılır

Lor peynirini derin bir kaseye alıp süt ve pudra şekerini ekleyin. İyice karıştırıp kremşanti, ceviziçi ve tarçını ilave edin. Koyulaşıncaya kadar çırpın. 

Çilekleri temizleyip yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Karışıma hindistancevizi ve çilekleri ekleyip tekrar karıştırın. Kuplara paylaştırıp buzdolabına alın. 

Sosu hazırlamak için; çilekleri temizleyip blenderle ezerek püre haline getirin. Çilek püresini bir tavaya alıp tozşeker ve mısır nişastasını ekleyin. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. 

Kupları buzdolabından alıp hazırladığınız sosu paylaştırın. Tekar buzdolabına alıp 3 saat bekletin. Üzerini çilek, Antep fıstığı ve rulokatlarla süsleyip servis yapın.
Şefin Yorumu : SOĞUK SERVİS
Bu soğuk yaz tatlısını konuklarınıza ikram ederken dilerseniz birer top dondurma ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.