ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER BAYRAM TATLILARI ZERDE

Zerde

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zerde tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3/4 su bardağı baldo pirinç
  • 5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tutam safran

Üzeri için

  • Antep fıstığı
  • Kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı gül suyu

Zerde Nasıl Yapılır

Pirinci ayıklayıp bol suyla yıkayın. Suyunu süzdüğünüz pirinci iki bardak su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kalan 3 bardak suyu pirince ilave edin. Safranı ve zerdeçalı bir parça su ile çözdürüp rengini suya vermesini bekleyin. Az bir su ile nişastayı pürüzsüz olacak şekilde ezin. Kaynayan pirince önce safranlı ve zerdeçalı çözdürdüğünüz suyu ilave edin. Daha sonra suda çözdürdüğümüz nişastayı ve şekeri azar azar ilave edin. Bir-iki taşım pişirip kaselere paylaştırın. Üzerini fıstık ve kuş üzümü ile süsleyip gül suyu serpin. Soğuyunca servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.