ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER BAYRAM TATLILARI ZERDE

Zerde

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zerde tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tutam toz safran
  • 1 tutam zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı kuşüzümü
  • 1 yemek kaşığı çamfıstığı

Süslemek için

  • Kuş üzümü ve file badem

Zerde Nasıl Yapılır

Pirinçleri tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar su ilave ederek haşlayın. Şeker, kuşüzümü ve çamfıstığını ilave edip kaynatın. Suda beklettiğiniz safran ile zerdeçalı haşlanan pirince ilave edin. Kaynayan tatlıya suda ezdiğiniz nişastayı ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp servis kaplarına paylaştırın. Soğuyunca üzerini kuş üzümü ve file badem ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:12:28

ellerine sağlık hafif tatlı sadece zerdeçal kosa olurmu

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.