ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER BAYRAM TATLILARI AŞURE

Aşure

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Aşure tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 çay bardağı kırık pirinç
  • 1 kg toz şeker
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • Portakal kabuğu
  • 1 tutam tuz

Üzeri için

  • Nar taneleri
  • Kayısı
  • Fındık
  • Antep fıstığı

Aşure Nasıl Yapılır

Buğday, nohut ve fasulyeleri birkaç kez iyice yıkayın ve ayrı kaplara alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. En az 12 saat bekletin. Buğday ve pirinçleri tekrar yıkayıp geniş bir tencereye alın. Jülyen şeklinde doğranmış 2 dilim portakal kabuğu ve 10 bardak su ekleyip hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu dökmeyin. Nohut ve fasulyeleri ayrı tencerelerde haşlayın. Suyunu süzüp buğday ve pirinçli karışıma ilave edin. Buğdaylı ve pirinçli karışımı 2-3 dakika pişirip kuş üzümü ve çekirdeksiz üzümleri ilave edin. 4-5 dakika daha pişirin. Toz şeker ve 1 tutamtuzu ekleyip koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar tencerenin ağzı açık kalacak şekilde (ara sıra tahta bir kaşıkla karıştırarak) pişirin. Ocaktan alın. Aşureyi kaselere paylaştırın. Üzerini Antep fıstığı, kayısı, fındık ve nar taneleri ile süsleyin. Servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:05:49

tarifler nerede? yazarsanız sevirim.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.