Acılı Kahvaltılık Sos

Acılı Kahvaltılık Sos
16 Ekim 2023

Genellikle kış için önceden hazırlanan kahvaltılık sosun temel malzemeleri biber ve domatestir. Konserve halinde saklandığı için, kullanım ömrü yaklaşık 5 aydır. Acılı kahvaltılık sosun farklı bir versiyonu olan lutenitsa, Bulgaristan da sık sık tüketilen besinler arasında yer alır. Hazırsanız, acılı kahvaltılık sos yapımına başlayabiliriz.

Acılı Kahvaltılık Sos Kaç Kalori?

  • Kahvaltılarda sıklıkla tüketilen 100 gramlık acılı sos, yaklaşık 150 kaloridir. Zengin besin değerlerine sahip olan sos, diyet listelerinde de tercih edilebilir.

Daha fazlası için kahvaltılık sos tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 9 Kişi Kaydetti
Acılı Kahvaltılık Sos için

Malzemeler

  • 1 kg kırmızı kapya biberi
  • 400 g yeşil biber
  • 1 kg domates
  • 15~20 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 5~6 küçük acı biber turşusu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/4 çay bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
Acılı Kahvaltılık Sos

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak biberleri ortadan ikiye keserek çekirdeklerini temizleyin ve mutfak robotuna alın.
  2. Daha sonra kabuğu soyulmuş domatesleri, ayıklanmış sarımsakları, maydanoz ve acı biber turşusunu robota ilave ederek iyice karışmasını sağlayın.
  3. Hazırlanan karışımı derin bir tencere içerisine alıp, fazla suyu çekene kadar kaynatın.
  4. Kaynatma işlemi sırasında zeytinyağı, sirke ve tuzunu ekleyerek karıştırın. İsteğe göre farklı baharatlar da karışıma eklenebilir.
  5. Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alabilirsiniz.
  6. Harcınız sıcakken önceden hazırlanmış kavanozlara paylaştırın ve hava almayacak şekilde kapaklarını kapatın.
  7. İlk olarak oda sıcaklığında, soğuduktan sonra ise buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
  8. Dilerseniz, acılı kahvaltılık sos yapımında domates sosu da kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Kullanacağınız malzemelerin taze olmasına dikkat edin. Özellikle sulu domatesler kullanarak sosun daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Mutfak robotundan geçen malzemeleri, kaynatmaya başlamadan önce tel süzgeçten geçirebilirsiniz. Bu işlem sayesinde pişirme işlemi kısalacaktır.
  • Kaynama işlemini sosun içinde köpük kalmayana dek devam ettirin. Arada bir karıştırmayı da ihmal etmeyin.
  • Kavanozlara doldurulan sosları ters çevirip üzerini örterek soğumaya bırakarak tüm malzemelerin karışmasını ve kıvam almasını sağlayın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo