Klasik Güveç
23 Temmuz 2023

Güveç, killi toprakta pişirilerek şekil verilen yemek kabı olsa da, günümüzde yemek adı olarak kullanılır. Güveç kaplarında hazırlanan yemeklerden ilk akla gelen kuzu etidir. Demir ve vitamin deposu olarak bilinen kırmızı et, protein bakımından oldukça zengindir. Bu nedenle hem diyet, hem de sporcu listelerinde kendine edinir. Kas gelişimini desteklediği için, haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa pişirme önerileri ve püf noktalarıyla klasik güveç tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Klasik Güveç Kaç Kalori?

  • Kuzu etiyle hazırlanan bir porsiyon güveç, yaklaşık 270 kaloridir. Kullanılan malzemelere göre kalori değeri değişebilir.
  • Ortalama 250 kaloriye sahip olan karides güveç tarifi de, en sevilen güveç türlerinden biridir. Özellikle deniz ürünlerini sevenler için pratikliği ile kısa sürede hazırlanabilen bir tariftir.

Öğünlerinizi güzelleştirmek ve yeni et yemekleri ile mutfağınızı zenginleştirmek istiyorsanız, sebzelerle harmanlanan kuzu mutancana tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Klasik Güveç için

Malzemeler

  • 1~1.5 kg kuzu kol eti (kemiksiz ve küçük doğranmış)
  • 1 büyük boy soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 8~10 diş sarımsak
  • 2 sivri biber
  • 1 büyük boy patates
  • 4 orta boy domates
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
Klasik Güveç

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi
  • Klasik güveci pirinç pilavı ile birlikte sıcak bir şekilde servis ederek ana yemeğinizi tamamlayabilir, sofralarınızı renklendirebilirsiniz.
  • Farklı bir tat vermesi için üzerine kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz. Böylece daha hafif bir tat elde edebilirsiniz.
  • Güvecin yanında yeşillik olarak; nane, maydanoz, dereotu ve turp dilimleri ekleyebilirsiniz.
  • Kullanacağınız baharatları lezzet vermesi için güvecin üzerine serpiştirebilirsiniz.
  • Ekmek ile birlikte servis etmek istiyorsanız, tırnak pideyi tercih edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Klasik güveç yaparken mutlaka yaz patlıcanı kullanılmalıdır. Olgunlaşmış patlıcanlar her zaman daha iyi lezzet verir.
  • Güvecin aromalı olması için üzerine kuyruk yağı veya tereyağı parçaları ekleyebilirsiniz.
  • Güveçte kullanılan ölçü miktarına dikkat edin. Et ve sebzeler birbirine eşit olacak şekilde konulmalıdır.
  • Güveci yapmadan bir gece önce etinizi dinlendirirseniz, daha yumuşak bir kıvamda olacaktır.
  • Mevsimine göre içindeki sebzeleri değiştirebilirsiniz. 
  • Etin daha aromalı olmasını istiyorsanız etinizi marine edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo