ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ TENCERE LAHMACUN

Tencere lahmacun

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tencere lahmacun tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz

Harcı için

  • 1 soğan
  • 1 domates
  • Maydanoz
  • 200 g kıyma
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber

Servis için

  • Maydanoz
  • Soğan
  • Domates
  • Limon

Tencere lahmacun Nasıl Yapılır

Hamur için unu yoğurma kabına alın. Üzerine suyu ve mayayı ekleyerek yoğurun. Tuzu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru tezgaha alıp hafif unlayarak yoğurun ve toparlayın. Hamuru mayalanması için yoğurma kabına alın ve 1 saat kadar dinlendirin. Hamur mayalanırken iç harcı için soğan, domates ve maydanozu ince kıyın. Kıyma, tuz ve baharatlarla karıştırıp soğuması için kenara alın. Mayalanan hamuru 10 eşit bezeye ayırın. Bu bezeleri merdane yardımıyla tek tek açın. Açtığınız hamurun üzerine kıymalı harçtan bir miktar yayın. Lahmacunu geniş bir tencereye alın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak tek tek pişirin. Altı aynı odun ateşindeki gibi hafif kararıp pişince servis tabağına alın. Tüm lahmacunlar piştikten sonra yanında maydanoz, soğan, domates ve limonla servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.